Érettségi – kutatási eredmények

Megjelent a 2009–2012. évi érettségi eredményeinek vizsgatárgyankénti elemzése 10 vizsgatárgyból

A kutatások egyik célja az érettségi vizsgarendszer fejlesztése, ezért a vizsgált időszakra vonatkozóan sor került a jelenlegi vizsgarendszer eredményeinek elemzésére és a vizsgakövetelmények továbbfejlesztésére vonatkozó javaslatok megfogalmazására.

érettségi grafikon

A magyar nyelv és irodalom érettségihez kapcsolódó összegző tanulmányt Schiller Mariann, a Magyartanárok Egyesületének választmányi tagja készítette.

Az Oktatási Hivatal honlapján megjelent közlemény szerint:

“A cél egyrészt a vizsgaeredmények alakulásában közrejátszó okok keresése, azaz oksági összefüggések megállapítása, másrészt korrelációs kutatásként – adekvát statisztikai módszerekkel – a tíz vizsgatárgy írásbeli és szóbeli vizsgájának a vizsga statisztikai felületén rögzített eredményei, valamint a különböző változók közötti kapcsolatok megkeresése volt.

A kutatáshoz a fent felsorolt vizsgatárgyaknak a négy vizsgaidőszakhoz kapcsolódó kutatói adatbázisa szolgáltatta az adatokat. Az elemzések mellett a kutató egy összegző tanulmányt is készített, amelyben ismerteti a kutatás célját, tárgyát, részletesen bemutatja a megvalósított kutatási tevékenységeket, azok módszereit és a kutatás eredményeit.”

A magyar nyelv és irodalom érettségire vonatkozó összegző elemzés itt olvasható.

Reklámok

Érettségi – kutatási eredmények” bejegyzéshez ozzászólás

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.