RENDHAGYÓ IRODALOMÓRÁK A KÖZ- ÉS FELSŐOKTATÁSBAN

szépírók

A Szépírók Társasága programja a NKA támogatásával

Kedves Tanárok!

Folytatódik a Szépírók Társasága és az iskolák, egyetemek közös programsorozata, melynek célja a fiatalok megismertetése a kortárs magyar irodalommal, kíváncsiságuk és adott esetben írói ambícióik felébresztése. A programsorozatban oktatási intézmények hívhatnak meg írókat, irodalmárokat beszélgetni, felolvasni.

A meghívottat a tanárok, diákok választják ki (de ha szükséges, tudunk ötleteket adni), és a Szépírók Társasága vállalja, hogy az íróknak honoráriumot (és útiköltséget) fizet, illetve hogy közvetít az iskola és az író között, ha szükséges. Az író-olvasó találkozó formájával kapcsolatban nincsen megkötés (tanrendi óra éppúgy szóba jöhet, mint délutáni foglalkozás vagy például egy irodalmi pályázat értékelése).

A támogatásnak nem feltétele, hogy az író a Szépírók Társasága tagja legyen, de persze örülünk, ha az. A tagok listáját itt találják: http://szepiroktarsasaga.hu/tagjaink

Ebben a pályázati időszakban az esemény legkésőbbi lehetséges időpontja 2016. március 20. Reméljük, hogy újra sikerül támogatást szereznünk, és akkor folytatódhat a program.

Jelentkezni, érdeklődi a következő email-címeken és telefonszámokon lehet: Szépírók Társasága – szepiroktarsasaga [at] mail.com,  Kéri Piroska – (1) 201-7560  (20) 358-0164 ; Gács Anna – annagacs [at] gmail.com, (30) 912 0729.

Üdvözlettel

Budapest, 2015 július

Gács Anna, a Szépírók Társasága elnöke

Reklámok