Komplex művészeti program az Átriumban

Néző Képző

Az Átrium Film-Színház új programsorozatához kapcsolódó tájékoztatóra hívja a pedagógusokat.

Időpont: 2015. október 5., 14 óra

Helyszín: Átrium Film-Színház, 1024 Budapest, Margit körút 55.

A programsorozat a középiskolák 9-12. évfolyamának történelem- és művészeti oktatásához kapcsolódva, a vizuális művészetek, a film, a színház és a zene segítségével értelmezik a történelmi eseményeket, gondolkodásmódokat.

A programok:

  • 1) Egyiptom és vizuális művészetek
  • 2) Amerika felfedezése és filmművészet
  • 3) Reformkor és színház
  • 4) Huszadik század és zene

A négy alkalomból álló sorozat kiegészítése egy angol nyelvű – a mindennapi élethelyzetekre, szituációkra épülő – improvizációs színházi előadás. Az előadás alapszintű angol szókészletre épül, így könnyen érthető lesz az angol nyelvet tanuló diákok számára.

A tájékoztatón a pedagógusok részletes információt kapnak az egyes programok felépítéséről, tananyagba illeszthetőségéről, valamint a jelentkezés módjáról.

A tájékoztató napon részletek láthatók Fila Zsófi filmrendező montázsfilmjéből, amely a második programhoz (Amerika felfedezése és filmművészet) kapcsolódik.

A pedagógusok megismerkedhetnek Szabó Borbála Csongor és Tünde-átiratával, amely a harmadik program (Reformkor és színház) része lesz.

Minden alkalmat kiegészít egy-egy oktatási segédanyag, amely részletesen kidolgozott óravázlattal segíti a téma további feldolgozását. Az oktatási segédanyag a tanároknak szóló háttérinformációkon túl feladatokat és megoldókulcsot tartalmaz.

Az első programhoz (Egyiptom és a vizuális művészetek) tartozó segédanyagot a tájékoztató napon kapják meg a pedagógus kollégák.

A program facebook oldalán máris számos érdekesség olvasható.

A tájékoztatón való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezés az alábbi elérhetőségek egyikén:

E-mail: nezokepzo.atrium@gmail.com

Tel.: 0620-268-3167