Írj Tartuffe-limeriket az Örkénynek!

AZ ÖRKÉNY SZÍNHÁZ INTERNETES SZÍNHÁZI ALKOTÓPORTÁLJA (ISZAP) felhívást tett közzé középiskolás diákok számára:

Írjatok limeriket a Tartuffe valamelyik szereplőjéről! Ha belejöttök, valószínűleg nem álltok meg egynél…

 DSC0115
Az Örkény IRAM programjának résztvevői (forrás: orkenyszinhaz.hu)

A limerik (angolosan limerick) ötsoros humoros vers. Rímképlete AABBA. Gyakran kezdődik a „Volt egyszer…” meseformulával, de ez nem kötelező ismérve. Bármilyen badarság megfogalmazható benne, magasköltészeti elvárás nem fenyegeti a műfajt.

Sok mindent megtudhattok a limerikről az interneten kutatva (például a wikidézet portálján, ahol számos verset is olvashattok). Garantáltan jól fogtok szórakozni mind az ismeretszerzés, mind az alkotófolyamat során! Dolgozhattok kis csapatokban vagy egyedül, kinek hogyan lendül be jobban a fantáziája.

A legjobb szövegek a színházi kiállításunkon és a honlapon is olvashatók lesznek, a legeslegjobb szövegek alkotóit és tanárukat pedig meghívjuk a november 22-i IMPRÓS FLESSBACK-re, amely a Tartuffe előadásához kapcsolódik.*

Kérjük, hogy a műve(i)tek mellett tüntessétek fel a neveteket, e-mail címeteket, a tanárotok nevét és az ő elérhetőségét is! Az is megfelelő, ha a tanárotok küldi el nekünk a limerikeket.

Az e-mail tárgya: 2015 – ŐSZI ISZAP

Beküldési cím: iram@orkenyszinhaz.hu

Beküldési határidő: 2015. november 6.

Az alkotói pályázat az Örkény Színház IRAM ifjúsági programjának része. A programról további információk találhatók a színház honlapján.

* A TARTUFFE – IMPRÓS FLESSBACK egyszerre lesz improvizáció, beszélgetés és közönségtalálkozó. A színészek improvizálnak. A rendező hangosan gondolkodik. A közönség irányít. A program az Örkény Színház és a Momentán Társulat együttműködésében valósul meg.

Írj Tartuffe-limeriket az Örkénynek!” bejegyzéshez egy hozzászólás

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.