Megtartottuk őszi konferenciánkat

November 28-án rendhagyó konferenciát tartott az egyesület. Ezúttal lemondtunk a délutáni szemináriumokról, amelyek hagyományaink szerint a tanórákon közvetlenül hasznosítható módszerek, a tanári gyakorlatot megfrissítő ötletek megosztására szolgálnak. Schiller Mariann és Fenyő D. György, a konferencia szervezői kivételesen egy személyes jellegű témakörre köré építették fel a napot: a program a Magyartanárok Egyesülete – kerek születésnapját ünnepelő – elnökének, Arató Lászlónak immár több évtizedes elméleti és gyakorlati munkásságát, szakmai útját járta körül.

A barátok, tanítványok, magyartanár kollégák, irodalmárok és társtudományok művelői által tartott előadásokat természetesen nem a szorosabb vagy lazább személyes kapcsolódások, hanem irodalomtudományi, módszertani, bölcseleti tartalmuk tette érdekessé a konferencia résztvevői számára. A konferenciát az ünnepi alkalomra meghívott írókkal folytatott beszélgetés zárta.

A konferencia anyagainak egy része már most letölthető kapcsolódó oldalunkról, az előadóktól megkapott szövegeket, ppt-ket a következő napokban csatoljuk.

A konferencia képei az esemény facebook oldalán tekinthetők meg: 1. sorozat, 2. sorozat

Reklámok