A Magyartanárok Egyesülete Választmányának közleménye

Képtalálat a következőre: „school”Üdvözöljük a miskolci Herman Ottó Gimnázium tantestületének kiállását a közoktatásért! Szolidárisak vagyunk kollégáinkkal, és támogatjuk a nyílt levélben megfogalmazottakat.

Egyesületünk elkötelezett híve a korszerű és színvonalas oktatásnak, a demokratikus és emberbarát – a diákot és a tanárt egyaránt megbecsülő – iskolának. Számos esetben szót emeltünk az oktatási kormányzat szerintünk hibás és káros intézkedései, valamint az érintettek véleményét figyelmen kívül hagyó, önkényes módszerei ellen. Elfogadhatatlannak és felháborítónak tartjuk, hogy az oktatásban mára kialakult tarthatatlan helyzetet föltáró elemzéseket, beszámolókat, kéréseket, követeléseket – érkezzenek azok tantestületektől, igazgatóktól, szakszervezetektől, civil szervezetektől vagy egyes szakértőktől – az oktatás irányítói rendre érdemi válasz nélkül hagyják, újabb és újabb intézkedéseikkel pedig az oktatás körülményeit tovább rontják.

Kérjük ezért kollégáinkat és a szülők társadalmát, támogassák a Herman Ottó Gimnázium nyílt levelét, hogy megmutassuk: az oktatásban érintettek nem tűrik tovább az iskolák ellehetetlenítését.

Budapest, 2016. január 9.

A Magyartanárok Egyesülete Választmánya

 

A miskolci Herman Ottó Gimnázium tantestületének nyílt levele itt olvasható. A megadott linken csatlakozni is lehet a kezdeményezéshez.

 

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s