Írás és szolidaritás – Lezárult a jelentkezés

Tegnap volt a Szépírók Társasága és a Magyartanárok Egyesülete által meghirdetett ÍRÁS ÉS SZOLIDARITÁS – GENERÁCIÓK PÁRBESZÉDE címet viselő projekt jelentkezési határideje. 

A jelentkezések összesítése megtörtént. Sok tanár érdeklődött a projekt iránt, ami azt jelenti, hogy a jelentkezők bő két harmada nem tud részt venni a hivatalos programban – ahogy az általuk bevonható diákok sem a versenyben. Nekik és minden kollégának szívesen ajánljuk, hogy ettől függetlenül használják a projekt nyilvános anyagait, a témához válogatott irodalmi szövegeket, az írókkal készített ajánló videókat és a módszertani segédletet az óráikon.

A jelentkezőket január 25-e után személyesen értesítjük a program további menetéről.

A projekt célja az írói felelősségvállalás tradíciójának újrafelfedezése oly módon, hogy a résztvevő középiskolás diákok széleskörűen tájékozódjanak a magyar társadalomról, felismerjék és megfogalmazzák a szegénység, a társadalmi egyenlőtlenség, a hátrányos megkülönböztetés, a kirekesztés és az erőszak szűkebb vagy tágabb környezetükben tapasztalható jelenségeit.

Huszadik századi klasszikusok, mai írók és középiskolás diákok találkoznak össze a programban, melynek célja, hogy felelevenítse a köztudatban az írói felelősségvállalás, társadalmi érzékenység tradícióját.

Nyolc magyar írót kértünk fel, hogy válasszanak egy régebbi magyar szerzőtől származó rövid szöveget (verset, novellát, tárcát), ami a társadalmi egyenlőtlenségek vagy a kirekesztés kérdésével kapcsolatos, és egy 3-5 perces videóban mondják el, miért fontos ez a szöveg nekik, és hogyan kapcsolódik valamilyen mai magyar társadalmi problémához. A videók és a szövegek felét már meg lehet nézni, el lehet olvasni a projekt honlapján.

A felhívás teljes szövege itt található.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s