Kortárs Irodalmi Verseny 2016

A Kortárs folyóirat irodalmi versenyt hirdet középiskolások számára.

A háromfordulós tanulmányi versenyre 3-4 fős csapatok jelentkezhetnek.

Az I. forduló nevezői, illetve a II. fordulóba továbbjutott csapatok elektronikusan küldhetik be elkészített pályaműveiket.

A döntőbe jutó csapatok a 2016 szeptemberében megrendezendő vetélkedőn mérik majd össze tudásukat, értékes nyereményekért.

  1. Forduló

beküldési határidő: 2016. március 20.

Az első forduló a következő négy feladatból áll:

  1. Válasszanak nevet csapatuknak, majd töltsék ki (elektronikus formában) a Kortárs Irodalmi Verseny regisztrációs lapját.
  2. Minden csapat hozzon létre egy blogot (javasolt motor: wordpress.com, de bármilyen más típusú is lehet) a kiválasztott csapatnévvel. A blog elérhetőségét küldjék el a szervezőknek e-mailben a kortarsverseny2016@gmail.com címre!
  3. Válasszanak ki három kortárs (2000-ben vagy azt követően megjelent) magyar szépirodalmi kötetet, amelyekhez írjanak egyenként legalább 1000 leütésből álló kritikát vagy ajánlót (2,5 cm-es margó, 12-es betűméret, Times New Roman betűtípus).

Az elkészült szövegeket a csapat töltse fel a blogjára, és küldje is el a kortarsverseny2016@gmail.com címre! Az elküldött e-mail tárgyában ne felejtsék el feltüntetni a csapat nevét és az aktuális forduló számát!

  1. A csapat tagjai jelezzék vissza a Kortárs Online által létrehozott eseményen (Kortárs Irodalmi Verseny 2016), hogy részt kívánnak venni a versenyben!

A II. fordulóba a szakmai zsűri döntése alapján a legkreatívabb pályaműveket beküldő csapatok jutnak tovább. Az I. forduló eredményéről 2016. március 31-ig minden csapat elektronikus úton értesítést kap.

A felmerülő kérdéseket a kortarsverseny2016@gmail.com címen lehet feltenni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s