Nyelvészeti Diákolimpia – elindult a 2016/2017-es verseny

A Nemzetközi Nyelvészeti Diákolimpia honlapján olvasható hír szerint elkezdődtek az idei tanév online fordulói. A legsikeresebb versenyzők 2017 nyarán az ír fővárosban, Dublinban mérkőzhetnek meg a nemzetközi mezőny legjobbjaival. Az első forduló beküldési határideje december 15-e. A feladatok és a verseny felhívása megtalálható a honlapon.

Címlap

A felhívásból:

“Érdekelnek a nyelvek? Szereted a logikai fejtörőket? Szeretsz új dolgokat és új embereket megismerni? Szívesen elutaznál Írországba? Szeretnéd Magyarországot képviselni egy nemzetközi versenyen?

A versenyre évfolyamtól függetlenül minden középiskolás jelentkezhet, akit érdekelnek a világ nyelvei, a logikai rejtvények és játékok. A világdöntőre utazó magyar válogatott összeállítását három online forduló előzi meg, amelyek 2016 novemberében indulnak és 2017 tavaszán érnek véget. Ezt követően a válogatott tagjai számára intenzív felkészítést nyújtanak a verseny szervezői.

A feladatok nem a hagyományos nyelvtanórai tudást kérik számon, a megoldásukhoz sokkal inkább logikára, ötletességre és a nyelvi rendszerben való gondolkodás képességére van szükség, ráadásul a versenyző diákok akár egészen távoli földrészek egzotikus nyelveibe is betekintést nyerhetnek. Az izgalmas és újszerű fejtörők mellett a világdöntő résztvevőinek különleges élményt adhat az utazás és a többi ország versenyzőivel való ismerkedés is. A magyar csapatok eddig Kínában, Szlovéniában, az Egyesült Királyságban, Bulgáriában és Indiában töltöttek egy-egy emlékezetes hetet.”

A verseny honlapja: itt

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s