Nyitott Szemek Fesztivál – színházi nevelési programok szemléje

Nyitott Kör fényképe.A Nyitott Kör 2017. augusztus 25-én és 26-án első alkalommal rendezi meg Budapesten a Nyitott Szemek Fesztivált, amelyen a 2017-18-as évadban elérhető színházi nevelési előadások és színházpedagógiai programok mutatkozhatnak be az érdeklődő pedagógusok előtt.

A mustrán 14 jelentős budapesti társulat programjait ismerhetik meg.

A színházi nevelés több mint 25 éve kezdett kibontakozni Magyarországon, de máig nagyon sok iskolában nem ismerik a módszert és a benne rejlő lehetőségeket. Az első Nyitott Szemek Fesztivál célja a Közép-magyarországi régió óvodapedagógusainak, tanítóinak és tanárainak lehetőséget teremteni arra, hogy találkozzanak a térségben aktív, színházi nevelési előadásokat illetve drámapedagógiai programokat létrehozó műhelyekkel, megismerjék futó előadásaikat, és ezen keresztül átfogó képet kapjanak a módszer lényegéről.

A mustrán képviselteti magát:

az AppArt, a Bohócok a Láthatáron Csoport, a Budapest Bábszínház, a Detectivity Project, a FAQ Társulat, a Fórum Társulat, az InSite Drama, a Katona József Színház Behívó Programja, a Káva Kulturális Műhely, a Kerekasztal Színházi Nevelési Központ, a Simorág TánCirkusz, a SÍN Produkció, a Trainingspot Társulat és a Tünet Együttes.

A fesztivál három blokkban zajlik majd, blokkonként három teremben, korosztályonkénti felosztásban, tehát egy-egy termet töltenek majd meg az óvodás- és általános iskola alsó tagozatosainak, a felső tagozatos korosztálynak, valamint a középiskolásoknak szánt programok.

A bemutatkozó 14 szervezet összesen 12 óvodásoknak és alsó tagozatosoknak szóló, 14 felső tagozatosoknak szóló és több mint 25 középiskolásoknak szánt színházi nevelési előadásról és színházpedagógiai programról fog információkat nyújtani.

A blokkonkénti szakmai beszélgetéseket korcsoportonként moderálja:
Láposi Terka, a Vojtina Bábszínház Játszószínházának művészeti vezetője; Hudáky Rita, a Magyartanárok Egyesületének képviselője; és Cziboly Ádám, az InSite Dráma egyik alapító tagja.

A fesztivál résztvevői helyben egy-egy ingyenes programfüzetet vehetnek majd át, amelyben a bemutatkozó szervezetekről és az összesen több mint 50 programról vihetnek haza információkat.

A fesztivál elsősorban pedagógusok jelenlétére számít, de minden érdeklődőt szeretettel vár!

A program mindenki számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Regisztrálni az alábbi űrlap kitöltésével lehet, 2017. augusztus 24-én 12.00 óráig.

A részletes program és regisztráció: itt

A résztvevő pedagógusok igény szerint igazolást kapnak a jelenlétükről. Bízunk benne, hogy az intézményvezetők is nagyszerű lehetőségnek tartják, ha kollégáik megismerik a széles programkínálatot!

A házigazda Nyitott Kör honlapja: itt

Az esemény facebook oldala: itt

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s