„Könyörgök, menjünk oda!” – Az Örkény Színház pályázata középiskolásoknak

Csehov Három nővér című színdarabjának hősei úgy érzik, hogy az életük minden problémája megoldódna, ha vidéki házukból Moszkvába, a szülővárosukba költözhetnének.

Irina „Moszkvát látja álmában minden éjjel”, mert „nincs Moszkvánál jobb a világon”, Másának „Moszkvában mindegy lenne, milyen az idő…” Andrej, a fivérük pedig így ábrándozik: „Ülsz Moszkvában valamelyik nagy étteremben, nem ismersz senkit és téged sem ismernek, és mégsem érzed magad idegennek.” (Stuber Andrea fordítása)

El tudsz képzelni egy olyan várost, amely garantálja a boldogságot?

● A rajz (festmény, montázs) lehet térkép, alaprajz, hangulatkép, utcarészlet, metszet vagy bármi, ami érzékelteti, mitől lesz tökéletes egy város.
● Ha ismered (olvastad, színházban láttad) a Három nővér-t, akkor ábrázold magát Moszkvát – úgy, ahogy a testvérek képzeletében élhet!
● Műleírást, magyarázatot mellékelni lehet, de nem kötelező.

Küldd el a beszkennelt képet az Örkény Színház IRAM programjának! A legjobb művek kikerülnek a színház honlapjára, facebook oldalára, alkotóik és tanáruk pedig meghívást kap az ifjúsági program egy-egy eseményére, és kisebb színházi ajándékokkal is meglepik őket. A pályázat nyertese a színház vendégeként működésében ismerkedhet meg egy általa kiválasztott színházi szakmával, és beszélgethet e szakma művelőjével.

A műved mellett tüntesd fel a nevedet, e-mail címedet, a tanárod nevét és az ő elérhetőségét is! Az is megfelelő, ha a tanárod küldi el a pályázatot.

Az előző pályázatok díjazott művei megtekinthetők: itt

A levél tárgya: 2017 – ŐSZI ISZAP
Beküldési cím: iszap@orkenyszinhaz.hu
Beküldési határidő: 2017. november 6.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s