Videópályázat középiskolai diákcsapatoknak

Rödönyi Csilla illusztrációja

A Tilos az Á Könyvkiadó és az Időfutár regénysorozat szerzői különleges pályázatot hirdetnek középiskolások számára az Időfutár című regénysorozat új részének megjelenése kapcsán.

A pályázatra felső tagozatos és középiskolai diákcsapatok nevezhetnek. A feladat rövid, min.  1 –  max. 2 perces könyvtrailer videó elkészítése az eddig megjelent hat Időfutár kötet közül bármelyikhez, vagy akár az egész sorozathoz. A pályázó csapat állhat 2, 3, vagy akár több diákból is.

Az elkészült videókat a Facebookon kell megosztani nyilvánosan, és az #IFTrailer hashtaggel jelölni. A zsűri az Időfutár-sorozat négy szerzője (Gimesi Dóra, Jeli Viktória, Tasnádi István és Vészits Andrea), a Pesti Magyar Színházban ősszel bemutatásra kerülő Időfutár-színdarab rendezője (Tasnádi Csaba), valamint Kovács Eszter, a Tilos az Á Kiadó főszerkesztője.

Határidő: 2018. június 15.

Nyeremények: A két legjobb csapat egy-egy különleges nyereményben részesül.

  • Egy csapatot és az osztályát meglátogatnak az Időfutár-sorozat szerzői az iskolájukban és egy különleges író-olvasó találkozót tartanak az iskolában, 2018 őszén.
  • A másik csapat lehetőséget kap, hogy megnézze az Időfutár-színdarab bemutató előtti próbáját a Pesti Magyar Színházban 2018 őszén, és részt vehet a premieren (vagy időpont egyeztetésnek megfelelően a jelmezes főpróbán) és az esemény után találkozhat a színdarab szereplőivel.
  • Emellett mindkét nyertes csapat összes tagja nyereményként kapja az Időfutár új, hetedik kötetét ajándékba, a szerzők dedikálásával.

Mit kell tudni a könyvtrailerről?

Rövid, 1-2 perces videó, amely egy könyvre hívja fel a figyelmet. Kiemelhet egy részletet, megfoghatja a hangulatát képi eszközökkel, tartalmazhat idézetet, a műfaj nagy szabadságot ad, a lényeg a figyelemfelkeltés és az ötletesség. Sok példa található a Youtube-on.

Mit kell tudni az Időfutárról?

2012-től sugározta a Kossuth Rádió az Időfutár című ifjúsági rádiójátékot, amely villámgyorsan hatalmas rajongótáborra tett szert. Egyes részeket több mint 400 ezren hallgattak meg a rádióban. A rádiójáték sikere nyomán a négy szerző könyvbe is foglalta a kalandokat: 2013 és 2015 között jelent az Időfutár-sorozat eddigi hat kötete. Az Időfutár az ifjúsági kalandregény és a tudományos ismeretterjesztés olyan eredeti egyvelegét teremti meg, amely korosztálytól függetlenül egyből magába szippantja a hallgatót vagy az olvasót.

Az Időfutár sikerének egyik titka, hogy az internet-generáció kamaszainak mindennapi közegében játszódik, a digitalizált világban felvett szokások természetes módon jelennek meg. A kalandok, barátságok, szerelmek, érzelmi viharok és a vicces iskolai helyzetek egy időutazásról szóló krimibe ágyazódnak bele. A főszereplő Hanna, aki családjával Budapestre költözve hirtelen elképesztő kalandok közepén találja magát. Egy időre a 18. században ragad, a visszajutásban barátai minden találékonyságukkal igyekeznek neki segíteni. És ez még csak a kalandok kezdete!

Idén tavasszal pedig egy új, hetedik kötettel bővül az Időfutár-sorozat: mégpedig egy olyan kalanddal, amely sosem hangzott el a rádiójátékban és sosem jelent még meg írásban.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s