„Hogyan kezdjünk hozzá?” – Felhívás nyári magyartanári táborra

A Magyartanárok Egyesülete irodalmi-módszertani tábort hirdet minden magyar szakos tanár, egyetemista és érdeklődő számára. A táborban műelemző és módszertani továbbképzés zajlik, elsősorban kiscsoportos műhelymunka formájában. Egyrészt egy klasszikus prózaíró, Jókai Mór alkotásaira, másrészt egy kortárs költő, Takács Zsuzsa műveire koncentrálunk. A szövegelemzésekhez tanításmódszertani kérdések megbeszélését kapcsoljuk. A programot Balatonfüred megtekintése, filmelemzés, nyelvészeti előadás, kulturális programok teszik teljessé. Egy-egy esti beszélgetésre vendégünk lesz a táborban Takács Zsuzsa és Závada Péter.

A felhívás honlapunkon pdf formátumban is elérhető. A határon túli magyartanárok számára meghirdetett pályázat részleteiről a bejegyzés végén találnak információkat.

A tábor időpontja: 2019. július 15., hétfőtől péntekig, helyszíne Balatonalmádi. A részvételi díj 50.000 forint. Ezt az összeget mint továbbképzési díjat az iskolák részben vagy teljes egészében kifizethetik a jelentkezőknek. A részvételi díj magában foglalja a szakmai program, a szállás és az étkezés költségeit.

A tábor egyben 30 órás akkreditált továbbképzés Hogyan kezdjünk hozzá? címmel. Akkreditációs száma: 27282-15/2016., szakmai vezetője: Arató László. Az egyes szemináriumi csoportokat párban Gyeskó Ágnes és Arató László, Tamás Ferenc és Zeman Csaba, továbbá Schafferné Varga Judit és Fenyő D. György vezetik.

Jelentkezési határidő: 2019. április 20.

A jelentkezés e-mailben történik: magyartanarok@gmail.com

A jelentkezők visszajelzést kapnak, a további részleteket és a pontos programot e-mailben kapják. Levélben egyeztetünk a befizetés és a számlaadás módjáról is.

Kérjük, a jelentkezéskor adja meg az alábbi adatokat:

·        a jelentkező neve
·        címe, telefonszáma
·        iskolája neve, címe, típusa
·        különleges kérés (például: vegetáriánus, nem kér szállást vagy étkezést stb.)
·        e-mail cím

Minden kollégát, érdeklődőt szeretettel várunk!

Egy tagtársunk felajánlása révén lehetőségünk van a határon túli magyartanárok tábori részvételének támogatására, ezért pályázatot hirdetünk erdélyi, felvidéki, vajdasági, kárpátaljai, szlovéniai és horvátországi magyar szakos tanárok számára a részvételi díj teljes vagy részleges megtérítésére. A pályázatokat – amelyeket szintén április 20-ig kell a Magyartanárok Egyesülete e-mail címére elküldeni – május 10-ig bíráljuk el, a pályázókat e-mailben értesítjük az eredményről, a sikeres pályázókat a további tudnivalókról. A pályázati felhívás részletei honlapunkon (itt) érhetők el.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s