„Hogyan kezdjünk hozzá?” – A Magyartanárok Egyesülete módszertani tábora Balassagyarmaton

A Magyartanárok Egyesülete 2020 nyarán is megrendezi irodalmi-módszertani táborát, ezúttal Balassagyarmaton. A táborban – mint felhívásunkban (itt) olvasható – műelemző és módszertani továbbképzés zajlik, elsősorban kiscsoportos műhelymunka formájában. Idei programunkban hangsúlyos lesz az általános iskolákban is tanítható művek elemzése, a kortárs ifjúsági irodalom és a novellaelemzés. Egyrészt egy klasszikus prózaíró, Mikszáth Kálmán alkotásaira, másrészt egy kortárs író, Tasnádi István műveire koncentrálunk. A szövegelemzésekhez módszertani kérdések megbeszélését kapcsoljuk; a programot Nógrád néhány irodalmi emlékhelyének megtekintése, filmelemzés, nyelvészeti előadás, kulturális programok teszik teljessé. Egy esti beszélgetésre vendégünk lesz a táborban Tasnádi István.

A tábor egyszersmind 30 órás akkreditált továbbképzés „Hogyan kezdjünk hozzá?” címmel. (Akkreditációs száma: 27282-15/2016., szakmai vezetője: Arató László.) A tábor időpontja: 2020. június 29.–július 3. (hétfőtől péntekig), helyszíne: Balassagyarmat. A részvételi díj – mely magában foglalja a szakmai program, a szállás és az étkezés költségeit – 50.000 forint. Ezt az összeget mint továbbképzési díjat az iskolák részben vagy teljes egészében kifizethetik a jelentkezőknek. Idén is pályázatot hirdetünk a határon túli magyartanárok részvételének támogatására: a részletek pályázati felhívásunkban (itt) és bejegyzésünk végén olvashatók.

Jelentkezési határidő: 2020. április 26.

A jelentkezés e-mailben történik: magyartanarok@gmail.com

A jelentkezők visszajelzést kapnak, a részletekről – a programról, a kijelölt olvasmányokról – e-mailt küldünk, a befizetés és a számlaadás módjáról szintén levélben egyeztetünk.

Kérjük, a jelentkezéskor adja meg az alábbi adatokat:

·        a jelentkező neve
·        címe, telefonszáma
·        iskolája neve, címe, típusa
·        különleges kérés (például: vegetáriánus, nem kér szállást vagy étkezést stb.)
·        e-mail cím

Minden kollégát, érdeklődőt szeretettel várunk!

Egy tagtársunk felajánlása révén lehetőségünk van a határon túli magyartanárok tábori részvételének támogatására, ezért pályázatot hirdetünk erdélyi, felvidéki, vajdasági, kárpátaljai, szlovéniai és horvátországi magyar szakos tanárok számára a részvételi díj teljes vagy részleges megtérítésére. A pályázatokat – amelyeket szintén április 26-ig kell a Magyartanárok Egyesülete e-mail címére elküldeni – május 15-ig bíráljuk el, a pályázókat e-mailben értesítjük az eredményről, a sikeres pályázókat a további tudnivalókról. A pályázati felhívás részletei honlapunkon (itt) érhetők el.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s