Együtt a virtuális térben – A Magyartanárok Egyesülete választmányának üzenete

A Magyartanárok Egyesülete irodalmi-módszertani táborának résztvevői a kaposvári Rippl-Rónai Emlékház és Látogatóközpont előtt 2015 nyarán

A koronavírus-járvány miatt 2020 tavaszától a Magyartanárok Egyesületének is számos programjáról le kell mondania. Elmaradt a NAT-konferencia, idén nem jöttünk össze a költészet napja táján, hogy kortárs irodalom tanításával foglalkozzunk, hiába terveztünk városi sétákat – és nem tudjuk több évtizedes nyári táborunkat sem megtartani. A távoktatás új feladatok sorát zúdította minden tanárra – ebben sok segítség érkezett színészektől éppúgy, mint könyvkiadóktól, színházaktól, múzeumoktól, kollégáktól, online csoportoktól. Igyekszünk az egyesület közösségi oldalán is segítséget nyújtani. Honlapunk anyagai, kortárs óravázlataink, kompetenciafejlesztő oktatási programcsomagjaink, a kétszintű magyarérettségivel kapcsolatos gyűjteményünk, valamint az egyesület YouTube-csatornája a digitális tanrendben is jól hasznosíthatók.

Bízunk abban, hogy szeptembertől a normál kerékvágásban éljük tanári és egyesületi hétköznapjainkat és ünnepeinket: konferenciát, tábort, együttlétet. Közben nem feledkezünk meg arról, hogy a NAT-tal szembeni súlyos szakmai kifogásainkat újból hangoztassuk – de a járvány megfékezése, fiatalok és nem-fiatalok egészsége most mindennél fontosabb.

Kívánjuk minden kollégának és mindannyiunk tanítványainak, hogy egészségben és jó hangulatban vészelje át ezt az időszakot. Sok erőt, kitartást és jó egészséget kívánunk!

A Magyartanárok Egyesületének választmánya

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s