„Hogyan kezdjünk hozzá?” – A Magyartanárok Egyesülete módszertani tábora Gyöngyösön

Frissítés: A módszertani táborunkkal párhuzamosan induló online képzésünkre meghosszabbítjuk a jelentkezést. Az online képzés időkerete 20 óra, részvételi díja 15.000 Ft. (Az online résztvevőknek tanúsítványt nem tudunk adni.) Jelentkezési határidő: 2022. június 1. A jelentkezéshez szükséges információk a bejegyzésben olvashatók. (2022.05.22.)

A Magyartanárok Egyesülete 2022 nyarán ismét megrendezi irodalmi-módszertani táborát, ezúttal Gyöngyösön. A táborban – mint felhívásunkban olvasható – műelemző és módszertani továbbképzés zajlik, elsősorban kiscsoportos műhelymunka formájában. Idei programunkban hangsúlyos lesz az általános iskolákban is tanítható művek elemzése, a kortárs ifjúsági irodalom és a novellaelemzés. Egyrészt egy klasszikus prózaíró, Mikszáth Kálmán alkotásaira, másrészt egy kortárs író, Tasnádi István műveire koncentrálunk. A szövegelemzésekhez módszertani kérdések megbeszélését kapcsoljuk; a programot filmelemzés, nyelvészeti előadás, kulturális programok teszik teljessé. A táborban egy esti beszélgetésre vendégünk lesz Tasnádi István.

A tábor egyszersmind 30 órás akkreditált továbbképzés „Hogyan kezdjünk hozzá?” címmel. (Akkreditációs száma: 27282-15/2016., szakmai vezetője: Arató László.)

A tábor időpontja: 2022. július 4.–július 8. (hétfőtől péntekig), helyszíne: Gyöngyös.

A részvételi díj – mely magában foglalja a szakmai program, a szállás és az étkezés költségeit – 58.000 forint. Ezt az összeget mint továbbképzési díjat az iskolák részben vagy teljes egészében kifizethetik a jelentkezőknek.

A nyári táborral párhuzamosan online tábort is szervezünk. Az online változatra jelentkezők részt vehetnek a szemináriumokon, de más programokon nem. Az online tábor időkerete 20 óra, részvételi díja 15.000 Ft. Az online résztvevőknek tanúsítványt nem tudunk adni.

Jelentkezési határidő: 2022. április 22.

A jelentkezés e-mailben történik: magyartanarok@gmail.com

A jelentkezők visszajelzést kapnak, a részletekről – a programról, a kijelölt olvasmányokról – e-mailt küldünk, a befizetés és a számlaadás módjáról szintén levélben egyeztetünk.

Kérjük, a jelentkezéskor adja meg az alábbi adatokat:

·        a jelentkező neve
·        lakcíme, telefonszáma és e-mail címe
·        iskolája neve, címe, típusa
·        választott képzési forma: személyes részvétel VAGY online részvétel
·        különleges kérés (például: vegetáriánus, nem kér szállást vagy étkezést stb.)

Minden kollégát, érdeklődőt szeretettel várunk!

Egy tagtársunk felajánlása révén lehetőségünk van a határon túli magyartanárok tábori részvételének támogatására, ezért pályázatot hirdetünk erdélyi, felvidéki, vajdasági, kárpátaljai, szlovéniai és horvátországi magyar szakos tanárok számára a részvételi díj teljes vagy részleges megtérítésére. A pályázatokat – amelyeket szintén április 22-ig kell a Magyartanárok Egyesülete e-mail címére elküldeni – május 15-ig bíráljuk el, a pályázókat e-mailben értesítjük az eredményről, a sikeres pályázókat a további tudnivalókról. A pályázati felhívás részletei honlapunkon (itt) érhetők el.Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s