Székhelyünk: Petőfi Irodalmi Múzeum
Cím: 1053 Budapest, V. kerület, Károlyi utca 16.
Számlaszámunk: 11719001-20305369
Adószámunk: 18159752-1-41
E-mail: magyartanarok@gmail.com
Régi honlapunk (archívum): magyartanarok.freeweb.hu


A Magyartanárok Egyesületét 1996-ban azzal a céllal hozta létre néhány magyartanár, hogy legyen a tagjainak szakmai és szakmapolitikai fóruma. Az egyesület az elmúlt közel két évtizedben számtalan konferenciát és továbbképzést (nyári tábort, illetve tanév alattit) szervezett; részt vett minden olyan oktatási fórumon, ahová hívták; állásfoglalást adott ki pl. érettségiről, NAT-ról, kerettantervről, oktatási szerkezetet érintő kérdésről. A kompetencia alapú programcsomagok közt a Szövegértés-szövegalkotás az egyesület elnökének szakmai vezetésével született meg, többnyire egyesületi tagok közreműködésével. Újabban az Aegon-díjas könyvek tanítási lehetőségei is a tevékenységek közé tartozik. Az egyesületnek már három kötete is megjelent Könyvtár és katedra című sorozatában: Móricz Zsigmond, Petri György és a kortárs irodalom befogadásáról, taníthatóságáról.

Az egyesület igen sok szervezettel tart szakmai kapcsolatot. Volt már közös esemény a Holmival, a Beszélővel, a Petőfi Irodalmi Múzeummal, az Erasmus Kollégiummal. Az egyesület meghívott vendége volt már Kertész Imre, Nádas Péter, Esterházy Péter, Takács Zsuzsa, Oravecz Imre, Kovács András Ferenc, Darvasi László, Tóth Krisztina; Margócsy István, Szegedy-Maszák Mihály, Kulcsár-Szabó Ernő, Poszler György, Péter Ágnes, Fabiny Tibor, néhai Balassa Péter és Németh G. Béla, Radnóti Sándor, Radnóti Zsuzsa, Bengi László, Réz Anna, Bárány Tibor, Gács Anna, Dolinszky Miklós, Nádasdy Ádám, Kálmán László, É. Kiss Katalin és mások.

Több száz állandó tag mellett közösségi oldalunkon ezrek kísérik figyelemmel az egyesület tevékenységét. Az Egyesület hivatalos honlapján vagy a magyartanarok@gmail.com e-mail címen is fölvehető kapcsolat.

Az egyesületnek alkalmazottja, irodája nincsen. Vezetősége (választmánya) önként és ingyen munkálkodik azon, hogy minél több olvasó fiatal kerüljön ki minél több jól képzett, szakmáját magas szinten művelő, elkötelezett irodalom és nyelv tanár szárnya alól.

 

KAPCSOLÓDÓ OLDALAK

 

Választmány

 

Tagfelvétel

 

Hírharang

 

Alapszabály

 

Hivatalos dokumentumok