Konferencia a magyarérettségiről könyvbemutatóval a dél-dunántúli régióban

A pécsi Három Lépcső Tanulóklub és a Magyartanárok Egyesülete 2024. március 9-én Pécsett tartott regionális konferenciát a 2024-es magyarérettségiről a Baranya, Somogy és Tolna vármegyei tanárok számára. A rendezvénynek – Kövi Anita és Bosák Levente szervező munkájának köszönhetően – a pécsi Művészetek és Irodalom Háza adott otthont.

Az első előadó Fenyő D. György volt, aki az érettségi jogszabályi kereteiről, tartalmáról és az értékelésről tartott előadást – előadásának diasora ITT tekinthető meg. A második előadó, Pethőné Nagy Csilla az esszéírás tanításáról tartott előadással egybekötött műhelymunkát: nagyon sok praktikus feladattal, ötletekkel, módszertani javaslatokkal segítette a tanárokat – előadásának diasora ITT érhető el.

A két előadást könyvbemutató követte: a Mozaik Kiadónál megjelent Irodalom 11. – Emelt szintű érettségire készülőknek című könyvet a négy szerző, Bálint Andrea, Oroszlán Anikó, Pethőné Nagy Csilla és Szakács Emília mutatta be. A kötetről a kiadó honlapján – ITT – talál részletes információkat.

Borítókép: Három Lépcső Tanulóklub

Hozzászólás