„Hogyan kezdjünk hozzá?” – A Magyartanárok Egyesülete módszertani tábora Nyíregyházán

Frissítés: A jelentkezés határidejét 2024. május 3-ig meghosszabbítottuk! (2024.04.26.)

A Magyartanárok Egyesülete 2024 nyarán Nyíregyházán rendezi meg irodalmi-módszertani táborát. A táborban – mint felhívásunkban (itt) olvasható – műelemző és módszertani továbbképzés zajlik, elsősorban kiscsoportos műhelymunka formájában. Egyrészt egy klasszikus, Vörösmarty Mihály alkotásaira, másrészt egy kortárs szerző, Dragomán György műveire koncentrálunk. A szövegelemzésekhez módszertani kérdések megbeszélését kapcsoljuk, a programot filmelemzés, előadások, kulturális programok teszik teljessé. A táborban egy esti beszélgetésre vendégünk lesz Dragomán György.

A tábor egyszersmind 30 órás akkreditált továbbképzés „Hogyan kezdjünk hozzá?” címmel. (Akkreditációs száma: 43/12/2021, szakmai vezetője: Arató László.)

Időpontja és helyszíne: 2024. július 5–9. (péntektől keddig), Nyíregyháza (Bessenyei Hotel).

A részvételi díj – mely magában foglalja a szakmai program, a szállás és az étkezés költségeit – 78.000 forint. Ezt az összeget mint továbbképzési díjat az iskolák részben vagy teljes egészében kifizethetik a jelentkezőknek.

A nyári táborral párhuzamosan online tábort is szervezünk. Az online változatra jelentkezők részt vehetnek a szemináriumokon. Az online tábor időkerete 20 órarészvételi díja 25.000 Ft. Az online résztvevőknek tanúsítványt nem tudunk adni.

Jelentkezési határidő: 2024. április 20.

A jelentkezés e-mailben történik: magyartanarok@gmail.com

A jelentkezők visszajelzést kapnak, a részletekről – a programról, a kijelölt olvasmányokról – e-mailt küldünk, a befizetés és a számlaadás módjáról szintén levélben egyeztetünk.

Egy tagtársunk felajánlása révén lehetőségünk van a határon túli magyartanárok tábori részvételének támogatására, ezért pályázatot hirdetünk erdélyi, felvidéki, vajdasági, kárpátaljai, szlovéniai és horvátországi magyar szakos tanárok számára a részvételi díj teljes vagy részleges megtérítésére. A pályázatokat – amelyeket szintén április 20-ig kell a Magyartanárok Egyesülete e-mail címére elküldeni – május 1-ig bíráljuk el, a pályázókat e-mailben értesítjük az eredményről, a sikeres pályázókat a további tudnivalókról. A pályázati felhívás részletei honlapunkon (itt) érhetők el.

Kérjük, a jelentkezéskor adja meg az alábbi adatokat: név; elérhetőség (lakcím, telefonszám, e-mail); iskola (név, cím, típus); választott képzési forma (személyes részvétel vagy online).

Minden kollégát, érdeklődőt szeretettel várunk!

(A borítókép Barabás Miklós metszetének felhasználásával készült.)

Hozzászólás